Chiropractor Lanckriet


Wie ben ik?

Na mijn humaniora begon ik mijn opleiding tot Doctor of Chiropractic Medicine. De eerste 2 jaar studeerde ik in Londen, voor de laatste 5 jaar had ik het geluk toegelaten te worden in het National College of Chiropractic in Chicago (ondertussen het National University of Health Science). Die universiteit staat in ons vak gekend als zeer wetenschappelijk en is een vlaggeschip van de chiropractische opleiding. In NUHS (NCC) werd ik lid van de Applied Kinesiology Club waar ik lezingen gaf en deze specialisatie-techniek bestudeerde. Ik volbracht mijn stage in de arme maar interessante buitenwijken van Chicago. We hadden weinig medische apparatuur, wat me motiveerde om op andere en creatieve wijze de patiënten te helpen. Tijdens de laatste jaren aan NUHS studeerde ik naast het vaste curriculum specialisaties zoals Applied Kinesiology, Total Body Modification en Neuro-Emotional Technique, en nam ik extra opleiding in de oude chiropractische technieken van de eerste meesters van ons vak. Ik studeerde verder ook Lifeline Technique, Network Spinal Analysis en orthomoleculaire heelwijzen. Ik  school nog steeds bij om mijn horizonten te verbreden en mijn technieken aan te scherpen.

Voor Total Body Modification heb ik 8 jaar lang alle congressen in Europa geleid. Ik heb de Europese tak “TBM-Europe” opgestart en bestuurd en ik ontving in 1996 een wereldprijs onder vorm van het TBM International Service Award.
Ik heb voor TBM 4 jaar deel uitgemaakt van een internationaal team van 100 TBM-specialisten om nieuwe technieken te ontwikkelen.

Waarom ben ik chiropractor?

Het maakt me oprecht blij en gelukkig om mensen te zien genieten van hun genezing en herwonnen gezondheid, en om hen te zien ontdekken en ervaren dat hun lichaam de mogelijkheid heeft om weer gezond te zijn. Het is mijn doel om de patiënt die eerst afhankelijk is door ziekte of dysfunctie te helpen evolueren naar een gezondere, blijere persoon die zijn of haar lichaam begrijpt, een persoon die geneest, iemand die zelf in controle is over zijn of haar symptomen, niet meer afhankelijk door pijn, medicatie, of beperkingen.
Ik geloof in het aanpakken en corrigeren van de werkelijke oorzaak van pijn, ziekte of dysfunctie. Chiropractie biedt de mogelijkheid om het lichaam te helpen om te genezen omdat de techniek een direct effect heeft op het zenuwstelsel waardoor het lichaam kan evolueren, bijleren, zodat de dysfunctie niet onderdrukt maar hersteld wordt.
Ik zal waar mogelijk steeds de patiënt onderwijzen over de oorzaak van zijn of haar problemen om zo de patiënt te helpen om zelf in controle te zijn over gezondheid, om zelf ziekte en dysfunctie te kunnen vermijden en als mens zo verder te evolueren naar meer gezondheid, geluk en vrijheid.