Chiropractie?


Wat is chiropractie?

Chiropractie is een natuurlijke, wereldwijd gebruikte en wetenschappelijk onderzochte geneeskunde. Het is na de medische geneeskunde and tandheelkunde de derde grootste geneeskunde ter wereld.

Elk deel van het menselijk lichaam is onder invloed van het zenuwstelsel…alle spieren, alle organen, alle weefsels. Het zenuwstelsel start in de hersenen en hersenstam en vertakt zich via de schedel en de ruggegraat naar alle delen van het lichaam. Zelfs de kleinste dysfunctie langs de wegen die de zenuwen afleggen tussen hersenen en hun einddoel kan de normale transmissie van informatie van en naar de hersenen verstoren, wat het lichaam belet om optimaal gezond te functioneren. De effecten van slecht functionerende zenuwtransmissie kunnen in beide richtingen plaats vinden…bv een blokkade van de ruggewervels en omliggende spieren kan de werking van de maag beinvloeden maar omgekeerd kan een maagstoornis ook blokkades in de rug creëren, waardoor spieren en wervels vast komen te zitten. Chiropractie heeft als doel om via zachte manipulaties de schedel en ruggegraat optimaal te helpen functioneren, waardoor het zenuwstelsel haar functie van informatie van en naar het lichaam te zenden correct kan uitvoeren.
Chiropractische manipulaties zijn zacht, lichaamsvriendelijk, veilig en precies.

Chiropractie is zeker veilig:

Chiropractie is inderdaad zeer veilig, ondanks de vooroordelen die sommige mensen hebben ivm de manipulaties en de negatieve geruchten die sommigen graag verspreiden. Wetenschappelijk onderzoek en de literatuur heeft duidelijk gemaakt dat de kans op een ernstig incident bij manipulatie van de hals (of enig ander deel van uw lichaam) uiterst klein is en geschat kan worden op 1 op 1,3 miljoen…dat is per chiropractor één letsel per 500 jààr! Bovendien tonen multidisciplinaire studies aan dat een bezoek aan de chiropractor géén verhoogd risico op hersenbloeding geeft in vergelijking met een gewoon bezoek aan de huisarts. De behandelingen moeten uiteraard wel door een erkende chiropractor uitgevoerd worden. Alleen een chiropractor met een erkend diploma heeft de intensieve en degelijke opleiding tot Doctor of Chiropractic of Bachelor of Chiropractic. Een chiropractor is tevens zeker opgeleid om zelf uit te maken wanneer er veilig kan behandeld worden. Uw veiligheid staat voorop bij alle leden van de Belgische Vereniging van Chiropractors. De Belgische vereniging van chiropractors controleert en garandeert de opleiding en permanente vorming van al haar leden. Dit waarborgt de kwaliteit van de zorgverlening en uw veiligheid als patiënt.